Λίγα Λόγια για την Ιατρική Φροντίδα Ιωαννίνων

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Ι.Φ.Ι.) είναι η πρώτη ιατρική εταιρία κλινικών ειδικοτήτων με έδρα τον νομό Ιωαννίνων. Έχει σαν σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας με συνέπεια, επιστημονική πληρότητα και ευαισθησία κάτω από άριστα διαμορφωμένες συνθήκες.

Κύρια αποστολή δεν είναι μόνο η θεραπεία αλλά και η πρόληψη των προβλημάτων υγείας, σε ένα φιλικό και ανθρώπινο περιβάλλον.

Η Ι.Φ.Ι. διαθέτει παθολογικό και καρδιολογικό τμήμα, δηλαδή ειδικότητες «πρώτης γραμμής», καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Οι σύγχρονες υποδομές, τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και η πλήρης γραμματειακή υποστήριξη συνεπικουρούν με τον καλύτερο τρόπο το ιατρικό προσωπικό. Η συγκεκριμένη δομή της εταιρίας διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα μιας ολιστικής και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των ιατρικών προβλημάτων, διατηρώντας την στενή διαπροσωπική επαφή και σχέση ασθενούς-ιατρού.

Βάση και αρχή της λειτουργίας της Ι.Φ.Ι. είναι η πολύπλευρη προσέγγιση των ιατρικών προβλημάτων από εξειδικευμένους ιατρούς με μια οικονομική πολιτική που απαλλάσσει τον ασθενή από περιττά έξοδα. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η δημιουργία του παραρτήματος της εταιρίας στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Στα πλαίσια της πολιτικής κοινωνικής ευθύνης της Ι.Φ.Ι. αναπτύσσονται δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα που σκοπό έχουν να προβάλλουν την αξία της προληπτικής ιατρικής, ενός πολύ σημαντικού αλλά και πολύ παραμελημένου τομέα στη χώρα μας.

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ TMHMA

Η Εσωτερική Παθολογία, γνωστή και ως Παθολογία, είναι κλινική ειδικότητα της Ιατρικής που έχει ως αντικείμενο την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των ενήλικων ασθενών με γενικά ιατρικά προβλήματα, πολλαπλές παθήσεις ή άτυπη κλινική εικόνα, κατά τρόπο ολιστικό,

Το Παθολογική Τμήμα της ΙΦΙ είναι στελεχωμένο με ειδικευμένους ιατρούς που ανταποκρίνονται άμεσα στη διάγνωση αλλά κυρίως τη θεραπεία οξέων και χρόνιων παθήσεων καθορίζοντας την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες.

Επιπλέον, για την παρακολούθηση και την θεραπεία χρόνιων νόσων που απαιτούν στενή παρακολούθηση και συνεχή ρύθμιση, όπως η υπέρταση και ο σακχαρώδης διαβήτης, λειτουργούν εξειδικευμένα ιατρεία: το ΙΑΤΡΕΙΟ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ και το ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, στελεχωμένα από ιατρούς με εξειδίκευση και εμπειρία στη συγκεκριμένη πάθηση.

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ

Η καρδιολογία είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ειδικότητες της ιατρικής, μια ανάγκη που προκύπτει από την μεγάλη επίπτωση των καρδιαγγειακών νόσων στον σύγχρονο άνθρωπο. Το καρδιολογικό τμήμα της ΙΦΙ είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας ιατρικό εξοπλισμό που καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός πλήρους και πολύπλευρου καρδιολογικού ελέγχου.

Στο καρδιολογικό τμήμα της ΙΦΙ παρέχονται υπηρεσίες όπως ρύθμιση υπέρτασης, υπερλιπιδαιμίας, έλεγχος αρρυθμιών, παρακολούθηση βαλβιδοπαθειών, καρδιακής ανεπάρκειας, μυοκαρδιοπαθειών.

Επίσης στο καρδιολογικό ιατρείο διενεργείται προεγχειρητικός και προαθλητικός έλεγχος όλων των ηλικιών. Ο καρδιολογικός εξοπλισμός της Ι.Φ.Ι. (φορητός υπέρηχος και ηλεκτροκαρδιογράφος) παρέχει τη δυνατότητα πλήρους κατ’οίκον καρδιολογικής εκτίμησης για περιπτώσεις ασθενών που η μετακίνησή τους σε ένα από τα ιατρεία της Ι.Φ.Ι. είναι δυσχερής.

Οι υπηρεσίες μας

Το Ιατρείο μας διακρίνεται για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις υπηρεσίες μας.

Παθολογικό Τμήμα

Οι Υπηρεσίες του Παθολογικού τμήματος...

Περισσότερα

Καρδιολογικό Τμήμα

Υπηρεσίες που προσφέρει το Καρδιλογικ...

Περισσότερα

Πιστοποιητικά, Γνωματεύσεις και Βεβαιώσεις

Έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών, γνωμα...

Περισσότερα

Οι Ιατροί

Η Ι.Φ.Ι. διαθέτει παθολογικό και καρδιολογικό τμήμα, δηλαδή ειδικότητες «πρώτης γραμμής», καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δείτε τους γιατρούς μας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΟΥΜΑΣ

Παθολόγος

Υπεύθυνος Ιατρείου Αρτηριακής Υπέρτασης

Περισσότερα

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΚΑΛΗΣ

Καρδιολόγος,

Υπεύθυνος Καρδιολογικού Τμήματος

Περισσότερα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΟΒΑΡΑΣ

Παθολόγος

Υπεύθυνος Ιατρείου Σακχαρώδους Διαβήτη

Περισσότερα

Η Ι.Φ.Ι. διαθέτει παθολογικό και καρδιολογικό τμήμα, δηλαδή ειδικότητες «πρώτης γραμμής», καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.