ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΟΒΑΡΑΣ

Παθολόγος

Υπεύθυνος Ιατρείου Σακχαρώδους Διαβήτη

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από την Ιατρική με «Άριστα» το 1998.

Από το 2001 υπήρξε συνεργάτης του τμήματος Διαταραχών του Μεταβολισμού των Λιπιδίων, Παχυσαρκίας και Διαβήτη της Β΄ Παθολογικής Κλινικής συμμετέχοντας σε κλινικές μελέτες και ερευνητικές δραστηριότητες του τμήματος.

Ειδικεύθηκε στην Εσωτερική Παθολογία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Β΄Π/Θ Κλινική, Διευθυντής/Καθηγητής κ.Μωυσής Ελισάφ). Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εργάστηκε εκτός από την Παθολογική Κλινική, στην Ογκολογική Κλινική, στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (Μ.Ε.Π.Κ.) και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.). Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Εσωτερικής Παθολογία το 2009.

Το 2009 έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα διατριβής που αφορούσε το μεταβολισμό του ουρικού οξέος και τη νεφροτοξικότητα από φάρμακα (βαθμός Άριστα).

Το 2014 υπήρξε συνιδρυτής της Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων, προσφέροντας τις ιατρικές του υπηρεσίες στο Παθολογικό τμήμα, ενώ είναι υπεύθυνος του Ιατρείου Σακχαρώδους Διαβήτη.

Στα ενδιαφέροντα του στην Ιατρική Φροντίδα Ιωαννίνων περιλαμβάνονται:

  • Ο σακχαρώδης διαβήτης
  • Οι διαταραχές του μεταβολισμού των λιπιδίων.
  • Οι διαταραχών του ουρικού οξέος και των ηλεκτρολυτών.

Είναι μέλος της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος και ιατρικών εταιρειών όπως της Εταιρείας Παθολογίας Βορείου Ελλάδος, Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και Εταιρείας Παθολογίας Βορειοδυτικής Ελλάδος

Έχει λάβει μέρος σε πολυκεντρικές διεθνείς κλινικές μελέτες.

Έχει συγγράψει 8 άρθρα (original articles) που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή περιοδικά μετά από κρίση και δεκάδες ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Οι Ιατροί

Η Ι.Φ.Ι. διαθέτει παθολογικό και καρδιολογικό τμήμα, δηλαδή ειδικότητες «πρώτης γραμμής», καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δείτε τους γιατρούς μας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΟΥΜΑΣ

Παθολόγος

Υπεύθυνος Ιατρείου Αρτηριακής Υπέρτασης

Περισσότερα

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΚΑΛΗΣ

Καρδιολόγος,

Υπεύθυνος Καρδιολογικού Τμήματος

Περισσότερα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΟΒΑΡΑΣ

Παθολόγος

Υπεύθυνος Ιατρείου Σακχαρώδους Διαβήτη

Περισσότερα

Η Ι.Φ.Ι. διαθέτει παθολογικό και καρδιολογικό τμήμα, δηλαδή ειδικότητες «πρώτης γραμμής», καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.