ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΚΑΛΗΣ

Καρδιολόγος,

Υπεύθυνος Καρδιολογικού Τμήματος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Με καταγωγή από τα Πλατάνια Ιωαννίνων (Τσερίτσενα) κατοικεί μόνιμα στα Ιωάννινα από την παιδική ηλικία.

Εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1998, με σειρά κατάταξης τέταρτος και αποφοίτησε το 2004. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε επιστημονικό έργο με διενέργεια και παρουσίαση ιατρικών ερευνών σε πανελλήνια συνέδρια φοιτητών ιατρικής, καθώς και εθελοντικό έργο στα πλαίσια της Επιστημονικής Ένωσης Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.).

Υπηρέτησε την υπηρεσία υπαίθρου στα χωριά των Πραμάντων και εργάστηκε για 2 χρόνια στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Φιλιατών, στα πλαίσια της ειδικότητας.

Απέκτησε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Καρδιολογίας το 2015 μετά από 4χρονη εργασία στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, υπηρετώντας σε θέσεις όπως η Καρδιολογική Κλινική, το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο , το Εξωτερικό Ιατρείο Υπερήχων Καρδιάς, η Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (Μ.Ε.Π.Κ.), το Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών, το Εξωτερικό Ιατρείο Δοκιμασίας Κόπωσης και Ηolter Ρυθμού.

Συνεργάστηκε από το 2005 με το Μιχαηλίδειο Καρδιολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό, την διενέργεια και την παρουσίαση ποικίλων ιατρικών ερευνών και εργασιών στον τομέα της Καρδιολογίας, και κυρίως στο πεδίο της επίπτωσης της αρτηριακής σκληρίας και των γενετικών πολυμορφισμών στην εμφάνιση και την έκταση της στεφανιαίας νόσου.

Από τον Απρίλιο του 2015 ανήκει στο ιατρικό δυναμικό της Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων και είναι υπεύθυνος για το Καρδιολογικό Τμήμα.

Οι Ιατροί

Η Ι.Φ.Ι. διαθέτει παθολογικό και καρδιολογικό τμήμα, δηλαδή ειδικότητες «πρώτης γραμμής», καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δείτε τους γιατρούς μας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΟΥΜΑΣ

Παθολόγος

Υπεύθυνος Ιατρείου Αρτηριακής Υπέρτασης

Περισσότερα

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΚΑΛΗΣ

Καρδιολόγος,

Υπεύθυνος Καρδιολογικού Τμήματος

Περισσότερα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΟΒΑΡΑΣ

Παθολόγος

Υπεύθυνος Ιατρείου Σακχαρώδους Διαβήτη

Περισσότερα

Η Ι.Φ.Ι. διαθέτει παθολογικό και καρδιολογικό τμήμα, δηλαδή ειδικότητες «πρώτης γραμμής», καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.